Välkommen till min Blogg.
Inredning i vitt, nött, gammalt och nytt. Jag har alltid en burk vit färg hemma...

måndag 30 maj 2011

~ Så nonchalant av mig ~

Jag såg nyss att Nostalgi och rosor bloggen blev tre år för hela två veckor sen... Mmm mm då har jag varit upptagen ja.... I veckan som va prövade jag mig på en Shepherds pie, och de blev kanon gott..
Fotograf Sara mitt hjärta


Lilla jag

Kram Linda

söndag 29 maj 2011

~ Rödbetssoppa ~
Hoppas ni haft en fin morsdag och helg... I veckan har jag haft mycke hemlagat på matsedeln... Och va lite tveksam om rödbetssoppan skulle gå hem, men de gjorde den... Sara slevade i sig för fullt.. Jag har gjort efter ett Arla recept, men sen toppat med hemgjort creme frache potatismos..
Ingredienser :
4 port 500 g färska rödbetor, 1 morot, 1 liter örtbuljong, 2 potatisar, 1 gul lök , salt, grovmalen svartpepparGör så här: Börja Skala rödbetor och morot. Skär dem i bitar och koka i buljongen under lock ca 20 min. Skala potatis och lök och skär i bitar. Lägg ner dem i soppan och låt den koka ytterligare 10-15 min tills alla rotfrukter är mjuka. Späd ev med mer buljong. Servera soppan med creme frache /potatismos och bröd.
Kram kram och ha en härlig vecka
Efterfundering.. Jo när man ätit rödbetssoppa ute så brukar den va mer lila, denna blev ju röd.. Undrar om de har att göra med om man andvänt färska eller på burk? Hmm ja får nog pröva eller ? Fast de känns ju frächare med färska....

fredag 27 maj 2011

~ Stompa bröd ~


Hittade bilder från en helgfrukost förra sommaren med nygräddat stompabröd, säger bar ni måste bara smaka.. Mitt helgtips ...Ingredienser:


* 5dl Filmjölk * 1,5 dl Ljussirap * 2tsk Fänkål * 2tsk Anis2tsk * Salt * 2tsk Bikarbonat * 1,5 L Rågsikt

Gör så här:


Byt ev ut fänkål och anis mot färdig brödkrydda (de gör jag)
Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan filmjölk och sirap. Knåda och rulla ut till en korv. Dela imitten, ska bli ca. 20 bröd. Kavla ut till platta bröd, gärna med en naggig kavel. Använd järnstekpanna på medelvärme för att grädda. Smörj ej panna under gräddningen.Trevlig helg

måndag 23 maj 2011

~ Roberts look a like ~

Hej alla fina!! Länge sen


I dag fick jag ett så hett tips så jag trodde ju att de va ett skämt.. Men nej då.. Sen jag köpte min fina Roberts som håller mig sällskap har jag velat ha en till men lägga ut så mycke pengar på fler än en tänkte jag inte göra.. Så när jag såg detta heta tips, körde jag iväg.. Och inte många kvar va de heller och en hel drös stog och höll såna i sina händer.. 299 pix på clas Ohlson, ja vad kan man säga.. Denna tänker jag ta med på picknicken, och oroa mig behöver jag ju inte..


Kraaam Linda som hör i sterio nu ;)