Till ca 8 portioner behöver du:
1 dl sötmandel2 pkt saffran (à 0,5 g)3 msk socker1 krm vaniljpulver alt. ½ tsk vaniljsocker1 ½ dl vispgrädde1 l risgrynsgröt3 äggSmör eller margarin (till formen) och russin efter smak.
Så här gör du:Skålla, skala och hacka mandeln fint. Stöt saffranet fint i en mortel tillsammans med sockret och vaniljpulvret/sockret. Rör ut kryddblandningen i grädden och häll sedan detta i gröten.Vispa äggen lätt och tillsätt dem i gröten. Tillsätt även den finhackade mandeln. Smörj en ugnssäker form och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 225° i 35-40 minuter. Täck med folie mot slutet om pannkakan börjar bli bränd.Servera ljummen med vispad grädde och sylt.
1 dl sötmandel2 pkt saffran (à 0,5 g)3 msk socker1 krm vaniljpulver alt. ½ tsk vaniljsocker1 ½ dl vispgrädde1 l risgrynsgröt3 äggSmör eller margarin (till formen) och russin efter smak.
Så här gör du:Skålla, skala och hacka mandeln fint. Stöt saffranet fint i en mortel tillsammans med sockret och vaniljpulvret/sockret. Rör ut kryddblandningen i grädden och häll sedan detta i gröten.Vispa äggen lätt och tillsätt dem i gröten. Tillsätt även den finhackade mandeln. Smörj en ugnssäker form och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 225° i 35-40 minuter. Täck med folie mot slutet om pannkakan börjar bli bränd.Servera ljummen med vispad grädde och sylt.
Kram Linda ♥