Hittade bilder från en helgfrukost förra sommaren med nygräddat stompabröd, säger bar ni måste bara smaka.. Mitt helgtips ...
Ingredienser:
* 5dl Filmjölk * 1,5 dl Ljussirap * 2tsk Fänkål * 2tsk Anis2tsk * Salt * 2tsk Bikarbonat * 1,5 L Rågsikt
Gör så här:
Gör så här:
Byt ev ut fänkål och anis mot färdig brödkrydda (de gör jag)
Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan filmjölk och sirap. Knåda och rulla ut till en korv. Dela imitten, ska bli ca. 20 bröd. Kavla ut till platta bröd, gärna med en naggig kavel. Använd järnstekpanna på medelvärme för att grädda. Smörj ej panna under gräddningen.
Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan filmjölk och sirap. Knåda och rulla ut till en korv. Dela imitten, ska bli ca. 20 bröd. Kavla ut till platta bröd, gärna med en naggig kavel. Använd järnstekpanna på medelvärme för att grädda. Smörj ej panna under gräddningen.
Trevlig helg ♥
3 kommentarer:
Hej!
Mysig blogg med massa fina bilder! =)
Trevlig helg!
Mvh Liza
Tack för tipset Linda, kanske skuööe fixa det till lördagens frukost :)
Annars ska jag baka lite Leila kakor här i kväll, kika in hos mig massor av Leila tips
Ha det bät vännen, kramar
Mmmm, det ser gott och mysigt ut :)
Tack för tipset om radion, kanske det blir en så här också som sällskap till min riktiga...
Ha en skön helg, kram Jenny
Skicka en kommentar